Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

  Obiectivul este cea mai importană componentă a aparatului foto. De regulă la oferta, body-urile vin împreună cu obiective kit, gen 18-55mm. Ele nu sunt așa strălucite, dar pt începatori îşi fac treaba.

Când vreți să achiziționati obiectivele, este indicat să acoperiți toata plaja focală și 2-3 obiective fixe acolo pt portret sau macro ar fi ideal. Nu vă zgârciti, cumpărați obiective din categoria premium, de regulă valoarea lor nu scade în timp si pe lânga acest aspect, au si o optică, cromatică impecabilă, ceea ce contează f mult în realizarea viitoarelor cadre.

Fiecare brand are producția lui de obiective, unele merg la body-urile cu factor de corp și la cele full frame sau nu. Trebuie sa studiați f bine partea tehnică a gamei pt a nu vă trezi cu probleme.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

   Body-ul este aparatul foto care i se pot atasa diferite obiective, mai bine spus interschimbabile. Body-ul poate fi full frame (36x24mm) sau crop, cu factor de crop de x1,5,x1,6, etc. Avantajul aparatelor full frame, este ca au o dinamică a culorilor foarte bună şi cantitatea de lumină care cade pe senzor, este mai mare. La cele crop,  un obiectiv cu distanță focală de 50mm montat pe o cameră cu un senzor al cărui factor de crop este 1.6 va avea același câmp vizual şi focală egală cu un obiectiv de 80mm, neinfluientând diafragma şi distanţa focală. Ăsta ar fi un avantaj pt fotografii de wildlife, pt că un obiectiv de 200mm, o sa devină 320mm.

Mirroless este gama de body-uri la care s-a eliminat obturatorul mecanic si el a devenit electronic. Acestea au revolutionat modul de fotografiere şi sunt foarte prietenoase cu utilizatorul.