Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

   Fotografia de peisaj este genul cel mai răspândit şi îndrăgit de fotografii amatori şi profesionisti. El se realizează în natură, conditiile vitrege uneori de lucru sunt asemănatoare cu fotografia de wildlife.

  Compoziţia cadrelor necesita f multă inspiraţie, tehnică şi dăruire. Trebuie să ţii cont de multe aspecte tehnice, încadrarea, setările care trebuie să le faci pe body şi obiectiv (balansul pe alb, diafragma, timp de expunere etc.), momentul ales când vrei să execuţi cadrele (adică intervalul orar, starea vremii, anotimpul, etc)

  Obiectivele folosite sunt din toata gama focală. Veţi folosi diafragme închise pt o profunzimea detalii şi timpi de expunere lungi uneori. Trepiedul trebuie să fie nelipsit şi oarecum robust pt condiţiile de vând puternic, de regulă ele vin cu un cârlig pt stabilzarea lui cu greutati sau terminaţii ascuţite pt a se înfinge în pamânt, nisip sau zapadă ca să nu ţi se rastoarne echipametul foto. Folosiţi la alegere pe obiective, filtre uv, cu polarizare circulară sau graduală

 Experienţa o s-o câstigaţi în timp sau pt a grăbi si mări bagajul de cunostinţe, vă puteţi înscrie la workshop-uri sau seminariile ţinute de fotografii profesionişti consacraţi sau lectori.