Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Fotografia wildlife este atât de frumoasă, dar foarte pretențioasă si costisitoare. Acest gen implică o atenție deosebită și folosirea de echipamente auxiliare. Ea se poate realiza în cele mai vitrege condiții, dar și satisfacția la final este pe măsură.

Body-ul folosit trebuie sa fie unul cu o cadenta mare, de preferat de la 7 cadre pe secundă în sus. Mai nou au apărut pe piaţa body-urile mirrorless care aduc un plus de rapiditate eliminând obturatorul mecanic clasic, înlocuind-ul cu un sistem electronic de obturare, care în timpul focusului, până la declansarea propriuzisă, înregistreza câteva zeci de cadre, care ulterior pot fi folosite.

Obiectivele folosite sunt cu focală mare, din gama teleobiectivelor. Prețul lor este destul de piperat, dar merită fiecare bănuț. De regula se folosesc obiective de la 200-500mm.

Aici se pune baza pe rezistentă fizica si psihică a fotografului, este nevoie uneori sa staţi nemiscat si camuflat câteva ore pt a surprinde un cadru reusit.

Deplasările solicită şi un echipament de protectie adecvat pt tine si echipamentul foto, dacă te deplasezi cu autoturismul, trebuie să-l dotezi adecvat si să ai rezerve de combustibil considerabile, pt încarcarea acumulatorilor, pt încălzire, deplasările pe teren accidentat în etc. Uneori trebuie să platiţi ghizi pt a vă îndruma pe teren.