Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Fotografia de nuntă si botez este genul fotografic devenit un bussines in ultimul timp, mulţi fotografi au revolutionat acest gen de fotografie. Aceasta revoluţie să-i spunem artistică, implică un echipament diversificat şi mai nou sedinte realizate pre-eveniment.

Sedinţele pre-eveniment au loc cum spune şi numele, înainte de evenimetul propriu-zis. Echipa foto împreună cu mirele si mireasa sau copilul ce urmează a fi botezat, se deplasează în diferite locaţii alese pt a efectua şedinţă sau în studio. Aici se realizează fotografii artistice într-un mediu oarecum controlat, în care factorul de reacţie rapidă a fotografului, este mai redus, faţă de evenimentul propriuzis, unde trebuie să fii pe fază pt a nu rata un cadru f important.

Fotografia de nuntă e mult mai delicată, începând de la compunerea ei şi setarile echipamentului, de exemplu albul rochiei de mireasă provoacă multe dureri de cap fotografilor, deoarece cadrele pot iesi arse si inremediabil de a fi salvate postprocesare.

Evenimentul în sine se desfaşoară pe mai multe etape, gătitul miresei, starea civila,ceremonia de la biserică, sedinta foto relizată cu mirele, mireasa şi o parte din invitaţi, iar la final, evenimentul desfaşurat la restaurant. Deci o sa fie un maraton fotografic peste 20h. Este indicat să aveti mai multe echipe formate din fotografi şi asistenţi, pt a face schimb. Nu vă zgarciţi în a lua cu voi asistenţi, de ei uneori depinde reuşita cadrelor.

Ţinuta trebuie să fie decentă, nu vă duceti îmbrăcaţi sport, macar o camaşa sau un sacou acolo. O să ziceti că nu veţi avea mobilitate sau vor fi situaţii când trebuie să vă asezaţi pe jos sau căţara, ăsta e riscul meseriei.

Încercaţi pe cât posibil să nu surprindeţi în cadru obiecte inestetice, gunoaie şi chiar pe colegii voştri. Ca şi fotografia de eveniment, căutaţi pe cât posibil să nu vă fie simţită prezenţa în unele momente, fiţi amabili cu toţi invitatii, inclusiv cu echipa voastră.

Anticiparea urmatorului moment, ar trebui să fie în instinctul fotografului de eveniment, experienţa căpătată în timp ar trebui să vă ajute.

Obiectivele folosite sunt iar din toată gama de focală. Folosiţi obiective cu diafragmă deschisă la interior şi obiective fixe pt portrete. 

Echipamentele ce nu trebuie sa lipsească din trusa unui fotograf de nuntă, ar fi blende, trepiede, softboxuri pt lumini si sisteme de transmisie pt blitz-uri.

Fotografia de botez este apropiată ca activitate de fotografia de nuntă, doar că aici avem în centrul atenţiei copii.

Problema majoră este că cei mici nu prea au stare sau plâng exact când nu te astepţi, ceea ce va cere din partea fotografului un timp de reactie mai mare şi să nu sperie micuţii cu lumina puternică sau cu apropierea prea bruscă de ei.