Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

 

   Fotografia de portret este un gen fotografic deosebit, o lume plină de sensibilitate, frumuseţe, pasiune şi creaţie. Compunerea unui cadru, implică multa imaginaţie, inspitaţie, comunicare cu modelele, antrenează şi zona de makeup, dar să nu uităm şi partea tehnică sau de  locul unde o să se petreacă sedinţa.

Dar hai să le luăm pe rând.

  Obiectivele folosite, trebuie sa aibă o calitate optica foarte bună, fără aberaţii optice sau cromatice. Ideal este folosirea obiectivelor cu focală fixă si diafragma deschisă, mai ales pt efectul de brokeh.

  Lumina este un factor decisiv în compunerea unui cadru. Vara este un interval orar cu lumină dură care trebuie evitat. Vom folosi unde este cazul blitzul, blende de reflexie, softboxuri, etc.

  Makeup-ul are un rol foarte important, el se realizează şi în funcţie de tematică sedinţei. Studiorile au de regulă angajaţi pe acest domeniu sau colaborează.

  Locul unde se desfasoară sedinţa, trebuie să fie ales în functie de tematică, se tine cont de vreme şi ora desfăsurarii, de regulă dimineaţă până in ora 11 sau după-amiază după ora 17 în zilele de vară, pt că lumina e foarte puternică.

  Modelul, l-am lăsat la urmă pt că e cel mai delicat subiect, de el depinde în mare parte toată sedinţa. De ce scriu asta, starea spirituală, a persoanelor ce vor ocupa rolul de model, influienteză reusita cadrelor. Trebuie o bună comunicare cu subiectul, să-i inspiri bună dispozitie, să ştii ce să-i ceri, iar el la rândul lui trebuie să te inspire. Aici fotografiezi sufletul, sensibilitatea lui şi trebuie, să scoţi la suprafaţă trăirile, pasiunea modelului. Uneori ai norocul să întalnesti persoane foarte fotogenice, cu care vei lucra mult mai usor şi rezultatul să fie uimitor.