Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

       Fotografia de produs este un gen mai special, pentru că deschide o paletă divesificată de domenii.

 Dacă vă orientați spre reclama de produse, va trebui să vă încropiți un studio mic cu multe lumini și corturi , mese pt fotografia de produs, etc. Să le luăm pe rând.

   Cortul permite obținerea unei iluminări fără umbre, o baie de lumină extrem de utilă în fotografierea produselor, în special în cazul articolelor lucioase, a unei sticle sau a unor metale. Există posibilitatea de a lumina din toate părțile, chiar și dedesubt, ca sursă de iluminare se pot utiliza atât blitz-uri, cât și becuri cu halogen. Corturile pot fi de diferite dimensiuni, achiziționarea lor fiind în funcție de mărimea produselor pe care doriți să le fotografiați. În corturi pot fi montate fundaluri și marele avantaj este că pot fi pliabile exact ca o blendă și pot fi ușor transportabile.

 

 Masa foto pentru fotografia de produs, permite folosirea unei varietați largi de iluminare, în functie de produsul fotografiat. Suprafața de plexiglas translucidă permite montarea unei lumini dedesubt, care serveste la eliminarea completă a umbrelor. Masa poate include cleme necesare pentru fixarea suprafeței sau pentru instalarea unor lumini de studio, atunci când nu exista stative. Deoarece mesele sunt mai incomod de montat și demontat, nu prea sunt indicate pt deplasări, de aceea e bine sa fie de sine stătătoare într-un studio.

  

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Fotografia de nuntă si botez este genul fotografic devenit un bussines in ultimul timp, mulţi fotografi au revolutionat acest gen de fotografie. Aceasta revoluţie să-i spunem artistică, implică un echipament diversificat şi mai nou sedinte realizate pre-eveniment.

Sedinţele pre-eveniment au loc cum spune şi numele, înainte de evenimetul propriu-zis. Echipa foto împreună cu mirele si mireasa sau copilul ce urmează a fi botezat, se deplasează în diferite locaţii alese pt a efectua şedinţă sau în studio. Aici se realizează fotografii artistice într-un mediu oarecum controlat, în care factorul de reacţie rapidă a fotografului, este mai redus, faţă de evenimentul propriuzis, unde trebuie să fii pe fază pt a nu rata un cadru f important.

Fotografia de nuntă e mult mai delicată, începând de la compunerea ei şi setarile echipamentului, de exemplu albul rochiei de mireasă provoacă multe dureri de cap fotografilor, deoarece cadrele pot iesi arse si inremediabil de a fi salvate postprocesare.

Evenimentul în sine se desfaşoară pe mai multe etape, gătitul miresei, starea civila,ceremonia de la biserică, sedinta foto relizată cu mirele, mireasa şi o parte din invitaţi, iar la final, evenimentul desfaşurat la restaurant. Deci o sa fie un maraton fotografic peste 20h. Este indicat să aveti mai multe echipe formate din fotografi şi asistenţi, pt a face schimb. Nu vă zgarciţi în a lua cu voi asistenţi, de ei uneori depinde reuşita cadrelor.

Ţinuta trebuie să fie decentă, nu vă duceti îmbrăcaţi sport, macar o camaşa sau un sacou acolo. O să ziceti că nu veţi avea mobilitate sau vor fi situaţii când trebuie să vă asezaţi pe jos sau căţara, ăsta e riscul meseriei.

Încercaţi pe cât posibil să nu surprindeţi în cadru obiecte inestetice, gunoaie şi chiar pe colegii voştri. Ca şi fotografia de eveniment, căutaţi pe cât posibil să nu vă fie simţită prezenţa în unele momente, fiţi amabili cu toţi invitatii, inclusiv cu echipa voastră.

Anticiparea urmatorului moment, ar trebui să fie în instinctul fotografului de eveniment, experienţa căpătată în timp ar trebui să vă ajute.

Obiectivele folosite sunt iar din toată gama de focală. Folosiţi obiective cu diafragmă deschisă la interior şi obiective fixe pt portrete. 

Echipamentele ce nu trebuie sa lipsească din trusa unui fotograf de nuntă, ar fi blende, trepiede, softboxuri pt lumini si sisteme de transmisie pt blitz-uri.

Fotografia de botez este apropiată ca activitate de fotografia de nuntă, doar că aici avem în centrul atenţiei copii.

Problema majoră este că cei mici nu prea au stare sau plâng exact când nu te astepţi, ceea ce va cere din partea fotografului un timp de reactie mai mare şi să nu sperie micuţii cu lumina puternică sau cu apropierea prea bruscă de ei.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

  Fotografia de presă sau fotojurnalismul, este o zonă in care pe langa stăpânirea echipamentului foto, trebuie şi ceva noţiuni de legislaţie. Subliniez aceste aspecte, deoarece fotojurnalismul se face pe domeniu public şi în instituţii, pentru care va trebui să ai acreditări, altfel risti să ţi se interzică accesul sau să fii în ilegalitate.

Trebuie să ai grijă să nu fie lezată imaginea, integritatea unei persoane, mereu trebuie să ai acoperire legală şi să ştii mereu să te autocenzurezi.

 Fotojurnalismul este un stil de fotografie care relatează un eveniment prin intermediul imaginilor, conjugat cu o etică profesională ce impune fotografului ca relatarea sa să fie veridică şi imparţială. Acest gen de fotografie a aparut odată cu introducerea fotografiilor în ziare şi, tocmai din faptul că fotografiile trebuiau să susţină ştirile prezentate, s-au distins foarte repede trei caracteristici ale acestuia: pozitionare în timp (imaginile au o insemnătate în special, în contextul evenimentului respectiv), obiectivitate (situatia reprodusă în imagini este o reprezentare onestă şi corectă a evenimentelor) şi narativitate (imaginile se combinş cu textul pentru a oferi privitorului o reprezentare a evenimentului la un nivel cultural).

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 Fotografia galmour este, în general, compusă din modelul, în principal profesional, într-o poziție statică și astfel de fotografii sunt în mod obișnuit folosite pentru uz comercial, cum ar fi calendare, servicii de publicitate sau reviste. Modelul subiect al fotografiei nu trebuie neapărat gol, deoarece fotografia cu glamour tinde să-și concentreze atenția mai mult asupra elementelor simbolice ale fotografiei sau asupra accentului modelului. De la sfârșitul secolului al XX-lea, de fapt, mai multe reviste de farmec, precum FHM sau Maxim, inversează tendința, arătând mai puțină nuditate în favoarea unui nud implicit, precum cel reprezentat de tehnica handbra, unde modelul, pe jumătate gol, este cu proprii sâni în palme.

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

   Fotografia de eveniment este genul fotografic cel mai solicitant. Şi de ce scriu asta, aici trebuie să ai foarte multă inspiraţie, viteză de reactie, imaginaţie în compunerea cadrelor. Este zona de fotografie care nu te iartă dacă nu esti pe fază la momentul oportun.

Prin eveniment înţelegem fotografiile făcute la o demostraţie aviatică, la un eveniment monden, teatru, concert şi ar mai fi nunţile, botezurile, dar cele din urmă le vom prezenta şi dezbate separat.

  Obiectivele folosite, sunt de această dată, foarte diverse vizavi de focala folosită. Vom folosi obiective wide, tele şi de preferat ar fi cu o diafragmă deschisă, pt că vor fi momente in care lumina nu are sa fie aliatul principal.

Tinuta fotografului, ar trebui să fie una decentă in functie de eveniment, nu te poti duce în slapi si pantaloni scurti la un eveniment unde se impune o ţinută bussines. Cautaţi pe cât posibil să nu incomodati cu prezenţa sau folosirea blizului să deranjeze invitaţii. Discreţia şi bunul simţ ar trebui să fie cuvintele de ordine.